Pooka z Pracowni Piwa. Warszawska premiera w Hoppiness


Pooka - porter bałtycki z Pracowni Piwa leżakowany w beczkach po Jameson Irish Whiskey - w końcu dotarł do Warszawy. Dokładnie do Hoppiness Beer & Food. Był tylko w butelkach i w tak małych ilościach, że piwa nie wystarczyło dla wszystkich chętnych ;) Cena - 30 zł.


 Wrażenia? Bardzo, bardzo, bardzo dużo whiskey. Powiedzieć, że aromaty whiskey dominują, to za mało. Jest ich mnóstwo. Dużo wanilii, czekolady deserowej, trochę kawy, rodzynek i daktyli. Naprawdę świetne piwo. A gdyby ekstrakt był odrobinę wyższy, byłoby jeszcze fajniej.


Przy okazji warszawskiej premiery Pooka w Hoppiness Beer & Food można było też spróbować czegoś trochę z drugiej strony. To Jameson Irish Whiskey leżakowana w beczce po stoucie, w której wcześniej - przed piwem - też była whiskey

Komentarze